Bateri

Bateri Derslerimiz Nasıl İşleniyor?

● Bateri eğitimlerimizde ilk önce solfej ve nota eğitimi verilmektedir.

● Bateri eğitimlerimizde başlangıçta baget tutma ve bilek, kol kuvvetlendirmesi baget vurma hızlandırma teknikleri çalışılır.

● Bateri eğitimlerimiz uzman öğretmenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

● Bateri eğitimlerimizde uluslararası nota ve metot kitapları kullanılmaktadır.

● Bateri eğitimlerimizde paketlerimizde bulunan grup dersleri dahil değildir. ( 60 dakikalık grup dersi, grup short dersi )

BATERİ NEDİR?

Bateri ritim tutmaya yarayan, zil ve davullardan oluşan, çalarken akıcı, dengeli ve koordineli olmayı gerektiren bir müzik aletidir. Kökü Fransızcadan gelen bateri kelimesi yerine davul seti veya davul kiti terimleri de kullanılabilir. Perküsyonların yani vurmalı çalgıların en popüler üyelerinden birisidir. Çalarken hız ve çevikliğin yanında el ve ayak koordinasyonu çok önemlidir.

Genellikle baterinin yapısında 5 parça davul ve 3 parça zil bulunur. 5 parça davul 1 high tom, 1 mid tom, 1 floor tom, trampet ve pes (bass drum) davuldan oluşur. 3 parça zil takımı ise crash, hi-hat ve ride ismindedir. Bu standartların dışında bateristler müzik türüne veya kendi tarzına göre istediği modifikasyonları yapabilir.

Bateri ritim enstrümanı olduğu için sürekli olarak pratik yapmanız gereken bir müzik aletidir. Denge, akıcılık ve düzenli olarak yapılan vuruş ve çalma teknikleri ile bateri kullanımını büyük ölçüde geliştirebilirsiniz. Ayrıca mutlaka kendinize zaman vermeniz gereken ilk başta çok büyük sorunların karşınıza çıkabileceği keyifle yaptıktan sonra eşsiz anlar sunabilecek değerli enstrümanlardan biridir.

Bateri müzik aletinizde düzenli olarak metronom ile çalışmalı ayrıca single-stroke, double-stroke, pradidle, double pradidle, üçlemeler, altılamalar gibi el teknikleri üzerinde durulması gereken oldukça eşsiz ses ve tını özelliklerine sahip enstrümandır. Bateri aynı zamanda pedal vasıtasıyla ayak ile de kullanıldığı için mutlaka düzenli bir şekilde egzersiz yapmanız gerekmektedir. İlk başlarda oldukça ağır ve umutsuz olarak baktığınız durumunuz zaman içerisinde bir de gönülden vurmaya devam ediyorsanız emeklerinizin karşılığını aldığınız eşsiz keyifli zamanlara gebe bir hal alacaktır.

Davulları sabitlemek için stand denilen sehpalar kullanılır. Kick davulunu kullanmak için single veya twin pedallar vardır. Davulları çalmak için ise baget, fırça veya tokmaktan faydalanılır. Değişik uzunluk ve kalınlıkta olan bagetler ahşap dışında karbon veya metal de olabilmektedir.

Baterinin yapısı özetle birçok davul ve zilin sağlam bir şekilde sabitlenip birleşmesi ile oluşur. Zillerin pozisyonları ve davulların çeşitliliği bateristin tercihine bağlıdır.

 

Orkestranın davulcusudur
Baterist…
Ne kadar hızlı
Ne kadar ahenkli çalışır
Dinledikçe şaşarsınız…..